Oktatással egy jobb világ felé — 2. fázis

Mi, az ENVIENTA mozgalom tagjai úgy gondoljuk, hogy az oktatás és filozófiánk népszerűsítése az, amivel a legnagyobb hatást érhetjük el…

Oktatással egy jobb világ felé — 2. fázis

Mi, az ENVIENTA mozgalom tagjai úgy gondoljuk, hogy az oktatás és filozófiánk népszerűsítése az, amivel a legnagyobb hatást érhetjük el világszerte. Ezért is gondoltuk úgy, hogy ha az ICO folyamán teljesül az 1. fázis, úgy a befolyó további pénzt oktatásra és népszerűsítésre fordítjuk. Valójában az első fázis is az oktatásról és a technológia által nyújtott alternatívákról szól, a 2. fázis pedig ennek folytatása tananyagok kidolgozásával, rendezvények szervezésével, mentoring tevékenységgel és az ENVIENTA által kínált lehetőségek népszerűsítésével.

az egyik oktatóterem 3D terve

Tervezett tananyagaink a legegyszerűbb életviteli kurzusoktól a kifejezetten szakmai (robotika, megújuló rendszerek, okos kertészet, blokklánc technológiák, alternatív gazdasági és társadalmi modellek, stb.) anyagok széles skáláját ölelik majd fel. Bár anyagainkat filozófiánkhoz híven szabadon elérhetővé tesszük, ehhez kapcsolódóan fizetett oktatásokat és konferenciákat tartunk majd oktatóközpontunkban. Ilyen szempontból üzleti modellünk leginkább a TED konferenciákéhoz hasonló, ahol a konferencia anyaga ingyenesen elérhető, de a személyes részvétel ENVIENTA tokenek felhasználásához kötött.

Bár nem győzzük hangsúlyozni, hogy az ENVIENTA alapvetően társadalmi célú mozgalom, minden fázishoz megvan a kapcsolódó üzleti modell, hogy tevékenységünk gazdasági szempontból is fenntartható legyen. Míg az 1. fázisban ez az apartman jellegű épületeink bérbeadása, eszközeink bérlése, és az eszközök kereskedelme, addig a 2. fázis esetén a fizetett oktatást, tanácsadást, valamint rendezvényeinken szponzorként történő megjelenést tudunk kínálni az ICO során megvásárolt tokenekért cserébe.

Úgy gondoljuk tehát, hogy az ENVIENTA projekt által teremtett, szabadon elérhető tudás magas társadalmi haszna mellett életképes és egyben komoly piaci potenciált rejtő üzleti modellel is tudunk szolgálni. Úgy reméljük, hogy sokan meglátják projektünkben az üzleti potenciált, ami nagyságrendekkel nagyobb társadalmi haszonnal is jár, és segítenek majd, hogy mindez megvalósulhasson.


Az ENVIENTA rövidesen indít egy ICO token értékesítő kampányt és ezen befektetési lehetőségen át te is közelebb vihetsz minket a már előzőleg vázolt céljaink felé. A kampány oldala itt érhető el: https://www.kickico.com/campaigns/6003/envienta-home-of-the-future-with-efficiency